Thursday, October 17, 2019

Rohingya : Derita Tiada Berkesudahan – Usaid Subki

Isu Rohingya kembali memenuhi media massa kita terutamanya di media sosial seperti Facebook dan lain-lain. Selama ini isu umat Islam yang biasa kita dengar...

Daie itu bukan ala-ala robot terminator

Daie itu bukan ala-ala robot terminator Daie | “Mad , sabtu ni anta free tak ? “ “Jom follow ana tengok match Man U dengan mad’u-mad’u? “ Huh...

Surat Untuk Mereka Yang Mengalami Musibah

Tahun 2014 adalah tahun yang tidak mudah buat kita. Sepanjang tahun, kejadian-kejadian yang tidak kita ingini menimpa kita satu persatu. Sepanjang tahun, ada banyak tangis dan...

Pilihan

Terinspirasi dari drama "Lembut bukan lelaki" aku menyedari hakikat mengenai pilihan-pilihan dalam kehidupan kita.  Klausa 'bijak' bukan bermaksud kita harus menjadi prejudis apalagi paksaan...

Perubahan itu kadang-kadang mudah, yang payahnya…

Jika sebelum ini anak muda digesa untuk diubah berubah dan mengubah, kali ni nak tengok apa yang jadi payah bila dah berubah.Untuk berubah itu...

Popular