Dakwatuna

Dakwatuna Dakwatuna | Apabila dikatakan tentang dakwah, Imam Hassan al-Banna telah menggariskan beberapa ciri dakwah ikhwan yang ringkas dan tepat untuk kita laksanakan 1) Terus-terang ( Mushorohah) Apa...

Kata-kata yang ikhlas akan sampai kepada jiwa yang ikhlas.

Kata-kata yang ikhlas akan sampai kepada jiwa yang ikhlas Kata-kata yang ikhlas akan sampai kepada jiwa yang ikhlas | Pernahkah kita terfikir, mengapa sesuatu yang kita...

‘Izzah vs Zhonn

Saya tidak tahu mahu mulakan dari mana. Tetapi, saya harus katakan bahawa penularan penyakit ini semakin mencederakan hati dan membuatkan telinga saya bernanah. Lalu...

Hati perlu dijaga

hati perlu dijaga Hati perlu dijaga | Satu persatu helaian novel Cinta High Class & Cintaku Kerana Agamamu tulisan Dr. Farhan Hadi dan Fatimah Syarha itu dibelek....

Kisah Itsar: Dinner apa malam ini?

Kisah Itsar: Dinner apa malam ini?   Kisah Itsar: Dinner apa malam ini? | Ni sebuah kisah benar yang berlaku di satu tempat di United Kingdom Time tu...

Pentingkan Diri Sendiri

Pentingkan Diri Sendiri Pentingkan Diri Sendiri | Seorang scholarship susah untuk memahami seorang ptptn, seorang yang membesar dalam air cond takkan mudah memahami seorang yang membesar...

Cerpen: Aku Ingin Mencintaimu

Cerpen: Aku Ingin Mencintaimu   Mencintaimu | Mungkin kali ini merupakan ikhtiar terakhir usaha pihak Quraisy untuk menghentikan dakwah Rasullullah SAW. Pelbagai usaha telah mereka cuba,...

Kau Bukan Akhi Ku

Kau Bukan Akhi Ku akhi | kau bukan akhi ku… jika menegur kau no 1… bila ditegur kau muka biru… kau bukan akhi ku… bila DF senyum selalu… dengan ikhwah terserlah...

Lelaki Sweet

Lelaki Sweet Lelaki Sweet | “Lelaki paling sheweet dalam dunia undoubtedly ialah Rasulullah s.a.w. :) Siapa lagi sheweet dari orang yang tak pernah pikir pasal diri sendiri...

Dosa Yang Tak Tertinggalkan

Dosa Yang Tak Tertinggalkan Dosa Yang Tak Tertinggalkan | Korang ade tak dosa yang masih tak mampu tertinggalkan? (directnya, takde bahasa bunga bunga sikit ke bang...